13.3.14

Još jedna suknja

Otvorio mi se apetit. Za suknje.
A tek kad sam videla ovaj post, znala sam da ću sašiti još jednu suknju. Štepalica me je opet prosvetlela. Nisam ni pomislila da se kroj postave može iskoristi za suknju. I to baš za onakvu kakvu sam želela. Pošto sam se izvežbala na onoj težoj i komplikovanijoj ova mi je bila "mačiji kašalj". A i skriveni cipzar sam uvežbala. Hvala Snežo! (Sneža je moja drugarica i drži kurs šivenja u Novom Sadu i uvek ima beskrajno puno strpljenja sa mnom, toplo preporučujem.)


Materijal je pamuk, nešto čvršći predviđen za mebl štof. I širina mu je 2.80 m. Kupila sam ga, misleći da ću sašiti jednu veliku letnju torbu (i hoću, pošto mi ga je ostalo dovoljno), al' mi se suknja prvo prikazala;)))
E, sad kad ovo napišem, znam da ćete mi se smejati al' svejedno. Suknju sam sašila sa postavom, jer ne znam kako ide bez postave, tj. ne znam  da obradim pojas i šta sa čim ušivam, prišivam i spajam. (bilo me sramota da Snežu maltretiram, al' nikad nije kasno!) Mlada sam, naučiću, ima dana...


Kako god, kroj za "Zlata" suknju je multipraktičan i vredi svake pare. 3 varijacije suknje + postava koja je isto suknja, iiihaaaj, ku'ćeš više:)))!?
Sad je moje sviđanje još veće...

6.3.14

Pletena marama i šal

Još početkom godine sam počela da pletem ovu maramu. Izazov na prvi pogled. Čipkasto, elegantno, sa sve perlicama.



Počinjala sam nekoliko puta i parala. Pobegne mi misao, koncentracija i petlja;))) Pa onda sve ispočetka... Dok konačno nisam stavila "lifeline". I to ne jednu, već više, za svaki slučaj. Spasilačka nit, tako sam je nazvala. Ako već moram da param da ne param sve ispočetka. Nisam mislila da će mi pipavo i mentalno zahtevno štrikanje predstavljati zadovoljstvo, ali jeste i to poprilično! Čak toliko da ću da pletem i jednu letnju maramu i to sa perlicama. Samo da se odlučim za boju i mustru.


Kao protivtežu ovoj marami uradila sam i jedan jednostavni šal:


Dobro će doći za sledeću zimu. Ostalo mi je još taman vunice za rukavice i kapu. Pa ću da se kompletiram...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...