26.5.13

Vez i šiće

Ovih dan uživam u sitnim ručnim radovima.



Trudim se da malo rasteretim zalihe materijala (o tome jednom drugom prilikom), da uradim nešto brzo, da je rezultat odmah vidljiv. 
Juče sam uradila neseser i petatonicu. 



Vez ide brzo, još uvek vežbam!
A od materijala koji mi je ostao od ćerkine prošlogodišnje male mature(ja sam ga oslikala) napravila sam peratonicu i vežbala mašinski vez:



 

20.5.13

Pletem plavo

Moram malo da odmorim mozak i da napravim pauzu od pletenja komplikovanog džempera. Sunce ogrejalo,  vuna topla, koncentracija popustila, a velika potreba da se nešto plete. Kad zapadnem u takvu vrstu krize k'o kec na jedanaest mi dodje ova marama:


Osma po redu, a nije mi dosadila. Još davno sam rekla da je ovo mustra mog života i znam da se neću zaustaviti. Da ne bude baš sve jednostavno i jako plavo, dodala sam ove loptice od filca. Prave se jednostavno i brzo, a tut je ovde.

I da, ubola sam se nekoliko puta na iglu i boli ko sam djavo:)))

17.5.13

Crno beli svet

Malo crne akrilne boje, beli flomaster, reklamna kutija neke banke u koju je bilo upakovana mala kesica kafe (za jednu šolju;) i četiri papirne loptice. Kada se sve to udruži, nastane kutija za nepotrebne sitnice:


U pozadini svira:


9.5.13

A na buvljaku:

džidže i košulja!
Džidže su u stvari lanac koji je  dug skoro četiri metra, tako da može puno puta da se obavije oko vrata. Drveni geometrijski oblici i nešto malo valjkastog "srebra" i to je to. Za 200 dindži (malo manje od dva evra) puna kapa;)
Obožavam ove lanene košulje što liče na mantile. Imam ih nekoliko i vrlo rado ih nosim. Ali kad sam došla kući primetila sam da košulja ima malu rupicu na ledjima.


To je naravno, zahtevalo intervenciju, a onda me je krenulo. Nekoliko heklanih  cvetića koji su konačno našili  svoje mesto. Da prednjica ne bude baš obična, dodala sam i ovo:



Morala sam da vezem u boji, da ne podseća na minimalizam;) Od koga mi se btw, diže kosa na glavi...
Buvljaci su pravi odmor za dušu, novčanik i kreativnost. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...