20.8.09

Pomoć!!!

E, lepo mi dodje da sama sebe ugrizem za d...! Elem, šemu za džemper koji sam počela da pletem (fotografija je u prošlom postu) sam našla na internetu, tačnije sa pikase sam skinula tih par stranica iz novina koje su me zanimale. Pre nego što sam počela da ga radim uredno sam pročitala uputstvo, gledajući da mi sve bude jasno, da rastumačim šemu, i naravno sve je bilo ok. Završila sam ledja (uvek počinjem od ledja, da udjem u štos, da procenim količinu prediva, kombinaciju boja i sl.), uvukla sam sve konce, kao da mi bude lepše i urednije, i krenula na prednjicu. Kad ono medjutim... fali mi jedna stranica. Mislim se ja, sigurno sam zaboravila da je odštampam, ali... stranice br. 91 nema! Tu već poludim, ali šta je tu je, kupiću šemu, sad kad sam počela neću da ga ostavim, no ispostavi se da ni to ne mogu, iz ne znam kojih razloga! No, da skratim priču, potrebna mi je stranica 91. iz časopisa "Interweave knits", summer 2008. Ako neko slučajno ima ovaj časopis, a želi da mi ustupi šemu, bila bih mu zahvalna do groba:)! To je ovaj džemper:




Autumn asters cardigan
by Michele Rose Orne


Naravoučenije: mani se Tanja pirata!

U medjuvremenu pletem šal na najdebljim iglama koje imam. Malo ih je nezgodno držati, ali ide nekako. Vunica je St.George, idila 12, 80%akril, 20%vuna, dve niti.


Polako počinjem pripreme za zimu. Rešila sam i da ispletem nešto jednobojno i jednostavno, da mi mozak bude malo na odmoru i da ništa ne moram da računam. U igri je nekoliko stvarčica, ali još ne mogu da se odlučim. Pozdrav, Tanja

3.8.09

Posle duže pauze

Ne mogu reći da sam radila bog zna šta, ali evo malih novosti. Uhvatila me neka neopisiva lenjost i nadam se da će brzo proći. Možda je do vremena, ne podnosim vrućinu, ili je jednostavno faza koja mora da prodje.
Danas sam nabrzaka napravila ovaj stolnjak, ili nadstolnjak ni sama ne znam. Pre nego što ću otići na odmor na buvljaku sam kupila haljinu, tačnije, deo austrijske narodne nošnje. Naravno, ni u ludilu je ne bih nosila, ali bila je sašivena od fantasičnog lana sa prelepim dugimićima, koje sam sačuvala, a lan sam polako počela da "rabim". Našila sam šustiklu (kakva divna reč, znači: heklani ili vezeni podmetač za vazu ili kakav drugi ukrasni predmet na stolu ili vitrini), koju sam, opet kupila u second hand prodavnici, i to šest komada za cirka 1 evro. Drugu šustiklu sam okačila na grančicu, na kojoj pak vise školjkice sa Severnog mora. Velike školjke su iz Crne Gore, a svećice iz kineske radnje. Dakle, ovo je jedna internacionalna postavka:)!

Pre nekoliko nedelja na jednom stranom blogu sam videla ovu ideju. Obična pamučna majica se iseče na trake i nosi se kao ogrlica ili "neck warmer" ako je majica malo manja. Vrlo jednostavno, pa mislim da ću majice namenjene brisanju prašine promeniti namenu.


Pre dva dana sam počela ovaj šareni džemper. Već dugo nisam ništa plela, pa moram malo, tek da ostanem u formi.


Još "samo" da isheklam pedesetak kvadratića i moje ćebence za popodnevnu dremku će biti gotovo. Nadam se do jeseni, kada će i biti najpotrebnije. Toliko, pozdrav
Tanja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...